Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Επεξεργασια Λυματων

Βιολογικός ΚωΗ Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου της Κω δημοπρατήθηκε τον Μάρτιο του 1989 με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό. Η δημοπρασία έγινε με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή και τον Σεπτέμβριο του 1990 ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Κοινοπραξία I. KRUGER AS – ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Η προθεσμία περαίωσης της κατασκευής ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 1991. Στις 12 Αυγούστου 1991 η εγκατάσταση άρχισε να λειτουργεί. Για την επεξεργασία των λυμάτων χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος Bio – Denipho .

Με το σύστημα Bio – Denipho αφαιρούνται με βιολογικές διαδικασίες οργανικές ύλες (BOD), άζωτο και φώσφορο.

Αρχικά τα ανεπεξέργαστα λύματα οδηγούνται στην αναερόβια δεξαμενή (απουσία οξυγόνου και νιτρικών) όπου τα βακτηρίδια ελευθερώνουν φώσφορο. Από την αναερόβια δεξαμενή τα λύματα οδηγούνται στις δεξαμενές αερισμού που λειτουργούν εναλλάξ σε κύκλους αερόβιων (παρουσία οξυγόνου) και ανοξικών (απουσία οξυγόνου και παρουσία νιτρικών) συνθηκών. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανεπεξέργαστα λύματα εισέρχονται στην ανοξική δεξαμενή. Εκεί τα βακτηρίδια οξειδώνουν τις οργανικές ύλες με την βοήθεια των νιτρικών ( NO3) που μετατρέπονται σε αέριο άζωτο ( N2). Κατόπιν τα λύματα εισέρχονται στην αναερόβια δεξαμενή όπου η αμμωνία (ΝΗ3) μετατρέπεται σε νιτρικά (ΝΟ3). Η βιολογική αφαίρεση του φωσφόρου γίνεται σε αυτή τη δεξαμενή γιατί σε αερόβιες συνθήκες τα βακτηρίδια προσροφούν μεγάλες ποσότητες φωσφόρου.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνα βλαβών

  • Βλάβες: 22420 27585
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υποδομες Βιολογικός Επεξεργασία Λυμάτων Επεξεργασία Λυμάτων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Πληροφορίες