Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Ανακοινωσεις

Δελτίο τύπου

04 Σεπτεμβρίου 2020 Ανακοινώσεις

Σε απάντηση δημοσιεύματος του κ. Μυλωνά Νικόλαου του Ευαγγέλου σχετικά με το νερό στην Καρδάμαινα, για αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι:

α) Στην περιοχή του Κάμπου της Καρδάμαινας υπάρχει και σήμερα όπως φαίνεται σε βίντεο και εικόνες που λήφθηκαν στις 3-9-2020 σημεία που μπορούν οι κτηνοτρόφοι να πάρουν νερό για τις ανάγκες των ζώων τους.

Η ΔΕΥΑΚ, προστατεύοντας το δημόσιο αγαθό, το νερό από εκτεταμένη κλοπή, απομάκρυνε τις παράνομες παροχές που άρδευαν εκτάσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Η ενέργεια αυτή της ΔΕΥΑΚ ήταν επιβεβλημένη, καθώς λόγω της εκτεταμένης κλοπής νερού για άρδευση, οι οικίες στην περιοχή του Κάμπου και του βουνού στην Καρδάμαινα δεν είχαν νερό για πολλές μέρες και επί σειρά ετών παρουσιαζόταν πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες, κύριο μέλημα της ΔΕΥΑΚ είναι η παροχή νερού στους πολίτες.

β) Οι πυροσβεστικοί κρουνοί τοποθετούνται για την κατάσβεση πυρκαγιών και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δυστυχώς όμως, συχνά «παραβιάζονται» από ιδιώτες για παράνομη λήψη νερού και πολλές φορές τίθεται εκτός λειτουργίας από κακό χειρισμό κατά την κλοπή νερού.

Η ΔΕΥΑΚ, για να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς κρουνούς από κλοπή και βανδαλισμούς, τοποθέτησε κλειδαριά στον κρουνό ώστε να έχει πρόσβαση σ΄αυτόν αποκλειστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες της.

Με τον τρόπο αυτό, σε αντίθεση με τους χειρισμούς και την κινδυνολογία του κ. Μυλωνά που στην ουσία επικροτεί την παραβίαση των κρουνών, η ΔΕΥΑΚ διασφαλίζει ότι αυτοί θα λειτουργούν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κατάσβεση πιθανής πυρκαγιάς.

 

received 238662537447282

received 1671837982990345

received 4325515240823410

 

Διαβάστηκε 47 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΟΧ 1/2020

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνα βλαβών

  • Βλάβες: 22420 27585
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημερωση Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Πληροφορίες