Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Όταν η Δημοτική αρχή , με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1983, αποφάσισε την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ βάσει του Ν.1069/80, είχε αντιληφθεί τον σημαντικό ρόλο που η επιχείρηση αυτή θα μπορούσε να παίξει σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και γενικότερα στην ανάπτυξη του τόπου μας. Λίγα δε χρόνια αργότερα , όταν αποφάσιζε την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων ( Βιολογικού Καθαρισμού ) και του κεντρικού δικτύου ακαθάρτων , λίγοι πίστευαν στην ολοκλήρωση και λειτουργία των μεγάλων αυτών έργων που θα αναβάθμιζαν την ζωή των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας κάθε χρόνο.

Με την πάροδο του χρόνου η επιχείρηση άρχισε να στελεχώνεται και να οργανώνεται σε σύγχρονη οικονομική μονάδα , μια και ο νόμος 1069/80 την χαρακτήριζε Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς χαρακτήρα που διέπεται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας , διοικούμενη από εννεαμελές Δ.Σ. η θητεία του οποίου ακολουθούσε τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου . Έκτοτε η ΔΕΥΑΚ , οργανωμένη σαν σύγχρονη πλέον επιχείρηση , που διαθέτει έμπειρο επιστημονικό , εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό , λειτουργεί σαν έντονα κατασκευαστική επιχείρηση , δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή στην πόλη μας , αλλά συγχρόνως συντηρεί και όλες τις εγκαταστάσεις της με αυτεπιστασία και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εικοσιτετράωρη βάση στους δημότες.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ διαθέτει , χρησιμοποιούνται όχι μόνο μέσα στα στενά διοικητικά όρια του Δήμου Κω , αλλά και για την ανάπτυξη όμορων δήμων όπως της Ομοπολιτείας π.χ. Η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων και η υλοποίηση των οραματισμών τόσο της Διοίκησης όσο και του προσωπικού της επιχείρησης , έχουν καταξιώσει τη ΔΕΥΑΚ στη συνείδηση των Δημοτών.

Η ΔΕΥΑΚ ξεπερνώντας τα όρια της εκπόνησης μελετών, επίβλεψης και εκτέλεσης με αυτεπιστασία των πάσης φύσεως έργων του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης αλλά και εγκατάστασης των πάσης φύσεως μηχανισμών ελέγχου και αυτοματισμού των εγκαταστάσεων, προχωράει ακόμα παραπέρα , σε αντικείμενα πρωτόγνωρα στον ελλαδικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού Καθορισμού.

Άμεσος στόχος της επιχείρησης είναι ο εκσυγχρονισμός του ΟΕΥ , η διατήρηση των άριστων σχέσεων Διοίκησης και εργαζομένων , η αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων του προσωπικού στην παραγωγική διαδικασία και η βελτίωση των ( ήδη καλών ) παρεχόμενων υπηρεσιών , για εξυπηρέτηση των δημοτών .

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνα βλαβών

  • Βλάβες: 22420 27585

Σύνδεση

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΥΑ ΚΩ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Πληροφορίες