Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Δελτια τυπου

Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις παρεχόμενου νερού από τη μονάδα αντίστροφης όσμωσης Κεφάλου

02 Μαρτίου 2015 Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΥΑΚ κοινοποιεί τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις παρεχόμενου νερού από τη μονάδα αντίστροφης όσμωσης που έχει εγκαταστήσει εδώ και λίγους μήνες στην Κέφαλο σε συνεργασία με το δίκτυο GLOBAL WATER PARTNERSHIP:

x a kefalou

Το παρεχόμενο στους δημότες νερό είναι άριστης ποιότητας και πλήρως απαλλαγμένο από τα βλαβερά κατιόντα μετάλλων που εμφανίζουν τα νερά της περιοχής.

Η ΔΕΥΑΚ με ίδιους πόρους, προχωρά στην εγκατάσταση και άλλων τέτοιων μονάδων στα δημοτικά διαμερίσματα Αντιμάχειας και Καρδάμαινας προκειμένου να απαλλάξει τους συνδημότες μας από το κόστος της αγοράς πόσιμου νερού.

Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ έχει καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα GRO2 – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων, του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2009-2014 για την βελτιωμένη ποιότητα των υδάτων που προορίζονται για οικιακή ή αρδευτική χρήση σε νησιά, με τίτλο «Βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στα Δίκτυα Ύδρευσης της Κω μέσω εγκατάστασης μονάδων αντίστροφης όσμωσης και παρακολούθησης της ποιότητας νερού σε πραγματικό χρόνο» προϋπολογισμού 580.000€ .

Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση 8 νέων μονάδων αντίστροφης όσμωσης για τη βελτίωση της ποιότητας πόσιμου νερού στους οικισμούς Καρδάμαινα, Αντιμάχεια και Κεφάλου της νήσου Κω.

Τέλος ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η εγκατάσταση κεντρικών βανών στα δίκτυα ύδρευσης της Καρδάμαινας λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της ολικής διακοπής της υδροδότησης σε περίπτωση βλαβών, αφού στον οικισμό δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα κεντρικές βάνες για την απομόνωση περιοχών του δικτύου όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ


ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ

Διαβάστηκε 2671 φορές

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνα βλαβών

  • Βλάβες: 22420 27585
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημερωση Δελτία Τύπου Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις παρεχόμενου νερού από τη μονάδα αντίστροφης όσμωσης Κεφάλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Πληροφορίες