Δ.Ε.Υ.Α. ΚΩ

Δελτια τυπου

Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων στην παλιά πόλη της Κω

03 Φεβρουαρίου 2015 Δελτία Τύπου

Σε αντικατάσταση τμήματος του παλαιού δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων στην οδό Πασσανικολάκη στην Παλιά Πόλη προχωράει η ΔΕΥΑΚ.

Η παλιά πόλη είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της Κω κατά τους θερινούς μήνες. Το παλιό Ιταλικό Δίκτυο της περιοχής επί της ουσίας έχει καταρρεύσει. Η ΔΕΥΑΚ προχωράει σε αντικατάσταση 100 μέτρων ομβρίων και 100 μέτρων δικτύου ακαθάρτων. Στόχος της είναι να σταματήσουν οι υπερχειλίσεις και η δυσοσμία και να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την υπερφόρτωση του δικτύου κατά τους θερινούς μήνες.

Οι συχνές υπερχειλίσεις και οι δυσάρεστες οσμές του δικτύου δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, στους επισκέπτες αλλά και στη ΔΕΥΑΚ που βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή για την απόφραξη του δικτύου.

Ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και θα συνδεθούν κανονικά στο δίκτυο ακαθάρτων όλοι οι αγωγοί οι οποίοι είτε από πρόθεση είτε από αστοχία ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο ομβρίων και δημιουργούσαν το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του προβλήματος.

Σημειώνουμε τέλος ότι η ΔΕΥΑΚ ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 με το ποσό των 250.000€ το έργο: «Αντικατάσταση των δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων εντός του Ιταλικού σχεδίου πόλεως Κω» και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να υλοποιήσει το έργο με την λήξη της τουριστικής περιόδου με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

 

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ

Διαβάστηκε 2709 φορές

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνα βλαβών

  • Βλάβες: 22420 27585
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ενημερωση Δελτία Τύπου Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων στην παλιά πόλη της Κω
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Πληροφορίες